جهیزیه یا وسایل و لوازمی که زن برای شروع زندگی مشترک با خود به همراه میآورد در مالکیت زن است به عبارت دیگر زن مالک جهیزیه است و مرد تنها میتواند از این وسایل استفاده کند
در بیشتر اوقات پس از وقوع اختلاف بین زوجین هر یک از آنها از اهرمهای قانونی برای به زانو درآوردن طرف مقابل استفاده میکنند. یکی از این اهرمهای فشار، جهیزیه است. در این نوشتار از مجله دلتا به بررسی موضوع تکلیف جهیزیه پس از طلاق میپردازیم.
تکلیف جهیزیه پس از طلاق
طبق قانون، شوهر اجازه فروش جهیزیه زن را پس از طلاق ندارد زیرا این اموال به زن تعلق دارد و شوهر فقط تا زمان بقای زندگی مشترک حق استفاده از این اموال را دارد نه فروش آنها را.
این در حالی است که زن حق دارد این اموال را از زندگی مشترک خارج کند، چون این اموال به او اختصاص دارد و هر مالکی حق هر گونه دخل و تصرف نسبت به اموال خود را دارد، اما گاهی اوقات اتفاق میافتد که برخی از مردان اقدام به فروش جهیزیه همسرانشان میکنند که البته پاسخ قانونگذار به این اقدام غیرقانونی این چنین است:
با فروش این اموال توسط شوهر، او مسئولیت جبران خسارت و برگرداندن عین یا مثل یا قیمت آنها را دارد. البته فروش این اموال از سوی شوهر میتواند از سوی دادسرا و دادگاه به عنوان فروش مال غیر مورد رسیدگی قرار گیرد. اگر برابر حکم دادگاه، شوهر با فروش جهیزیه به عنوان فروش مال غیر، محکوم شود علاوه بر مجازات مقرر درخصوص کلاهبرداری مکلف است، عین مال یا در صورت نبودن عین مال، مثل یا قیمت آن را به زوجه برگرداند و برای این امر نیازی به ارائه دادخواست حقوقی نیست.
پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با نکات حقوقی بیشتر مطلب نفقه به زن شاغل تعلق میگیرد؟ را مطالعه کنید.
همچنین بخوانید:
طلاق در دوران عقد و نکاتی که باید بدانید!
طلاق به دلیل نازایی هر یک از زوجین به چه صورت است؟
زنانی که عده طلاق ندارند
جدایی زن با داشتن حق طلاق
در صورت خیانت شوهر میتوان طلاق گرفت؟
با مجله حقوقی دلتا همراه باشید
:: برچسبها:
مجله دلتا,مجله حقوقی,جهیزیه,طلاق ,
:: بازدید از این مطلب : 65
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0